top of page

Typografie trends en tips voor het kiezen van lettertypen

Typografie speelt een cruciale rol in het ontwerpen van aantrekkelijke en effectieve visuele communicatie. In deze blogpost delen we de nieuwste typografie trends en geven we handige tips voor het kiezen van lettertypen die je ontwerpen naar een hoger niveau tillen.


1. Minimalistische lettertypen:

Minimalisme is een populaire trend in typografie. Kies voor strakke, eenvoudige lettertypen met een minimalistisch karakter om een moderne en cleane uitstraling te creëren.


2. Handgeschreven lettertypen:

Handgeschreven lettertypen voegen een persoonlijk en authentiek element toe aan je ontwerpen. Ze creëren een gevoel van warmte en nabijheid. Kies voor handgeschreven lettertypen die goed leesbaar zijn en passen bij de boodschap en het doel van je ontwerp.


3. Mix en match:

Durf verschillende lettertypen te combineren om een visueel interessant en dynamisch effect te creëren. Combineer bijvoorbeeld een bold serif-lettertype met een dun sans-serif-lettertype om contrast en balans te bereiken.


4. Responsieve lettertypen:

Met de opkomst van mobiele apparaten is het belangrijk om lettertypen te kiezen die goed leesbaar zijn op verschillende schermformaten. Kies voor responsieve lettertypen die zich aanpassen aan verschillende apparaten zonder verlies van leesbaarheid.


5. Contrast:

Speel met contrast in typografie om de aandacht te trekken en de hiërarchie in je ontwerp te benadrukken. Combineer bijvoorbeeld een groot, vet lettertype met een kleiner, lichter lettertype om belangrijke informatie te benadrukken.


6. Leesbaarheid:

Houd altijd rekening met de leesbaarheid van je lettertypen. Kies lettertypen die goed leesbaar zijn, zelfs bij kleinere formaten. Vermijd overmatig decoratieve of complexe lettertypen die de leesbaarheid in gevaar kunnen brengen.


7. Context en doelgroep:

Stem je keuze voor lettertypen af op de context van je ontwerp en de doelgroep die je wilt bereiken. Een speels en creatief lettertype kan bijvoorbeeld goed werken voor een kinderboek, terwijl een strak en zakelijk lettertype meer geschikt is voor een zakelijke presentatie.

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page